Roland írta,
15 óra 08 perckor,
Chile témakörben.
Utazásunk dél-amerikai szakaszát Chile fõvárosában zártuk le. Valparaísohoz hasonlóan itt is csak egy kiadós sétára futotta idõnkbõl, így az Andok havas csúcsaival szomszédos Santiago alaposabb megismerése másra, esetleg máskorra marad.

Saját tapasztalataink alapján azért elmondhatjuk, hogy a belváros rendezettnek, tisztának, fejlettnek, de leginkább jólétinek tûnt (a mediterrán klímájú Santiago Dél-Amerika egyik pénzügyi központjának számít), azok a külsõbb részek pedig, amelyekben tömegközlekedve tettünk egy kört, szintén vállalhatóan néztek ki. Sétánk során a régi épületek és az üveg felhõkarcolók kontrasztja ugyanolyan érdekesen hatott, mint az ebédhez innivalóként szervírozott görögdinnyelé. Bár ez utóbbiról nem, sok másról azért készítettünk fotót.

Palacio de La Moneda.
Szökõkutak a Terraza Neptuno belsejében.
Szmog nélkül jobban látszana az Andok.

Régi és új találkozása.
Melyik a szebb?
Napsütötte homlokzat a Plaza de Armas közelében.

Sakkmérkõzés a Plaza de Armason.
Chile nemzeti lobogója.
Vízköpõ a Terraza Neptuno belsejében.
Forrás: Szabadlábon

Kíváncsian vártam, hogy a turistával barátságtalan santiagoi polgár sztereotípiája igaznak bizonyul-e, de azt kell mondjam, hogy ennek még a leghalványabb jelét sem tapasztaltam. Sõt, akikkel beszéltem, kimondottan kedvesnek bizonyultak. Tudni kell viszont, hogy Chile legnagyobb városa nem tartozik a legolcsóbb mulatságok közé (hátizsákos pénztárcával meg pláne nem), így a búcsúzás Santiago kellemes atmoszférájától viszonylag fájdalommentesre sikerült.

Történt még, hogy talajbunkó írek randalíroztak éjjel a hostelben, valamint egy ATM révén kevesebbek lettünk egy lejáró bankkártyával, de ez már igazán mellékszál, jöjjön inkább a régiós összefoglaló Dél-Amerikáról!
Hozzászólások

Erre a cikkre olvasói visszajelzés még nem érkezett.
Ha mondandója van...


Melyik a ht hatodik napja?