Roland írta,
1 óra 38 perckor,
Chile témakörben.
Amikor Santiago repterén kora reggel a csokoládés fánkot majszoltam, még nem sejtettem, hogy hamarosan életem egyik legjobb repülésében lesz részem. Jegyünk a chilei légitársaság*, a LAN 841-es járatára szólt, természetesen turistaosztályra.

Bár nem kell túl sok dolog ahhoz, hogy az utas elégedetten szálljon ki a gépbõl a repülés befejeztével, a légitársaságoknak mégsem sikerül mindig elérniük ezt a kívánatos állapotot. Megkeseríti az élményt a kicsi hely, az összeszottyadt étel, a késésben lévõ gép és az undok légiutaskísérõ (vagy éppen az elõzõek tetszõleges kombinációja). Nem a szolgáltató hibája ugyanakkor, de nem kevésbé kellemetlen, ha kifogunk egy sakálként üvöltõ csecsemõt, vagy egy olyan gázgyárost, aki az út alatt ötpercenként nyomja a kekszet az orrunk alá.

Nos, a LAN fenti járatán minden a lehetõ legjobban mûködött. Már a beszálláskor kellemes meglepetés ért, hiszen az újnak kinézõ Boeing 767-300ER a turistaosztályon is olyan kényelmet kínált, amilyet százkilencven centiméteres testmagasságom korábban még nem tapasztalt. A második meglepetést a szem-, és kézmagasságban lévõ hardwer okozta: egy viszonylag méretes és kellemesen nagy felbontású 16:9-es érintõképernyõ, valamint egy távirányítóként, bankkártyaolvasóként és joystickként is funcionáló kézivezérlõ fogadott. A bõséges tartalomválaszték kétszázhúsz zenei albumot, negyvennégy mozifilmet, számos tévésorozatot, nyelvoktató-, és játékprogamot kínált, természetesen párhuzamosan is mûködõ formában**.

A hardware.
Programfajták.
A filmek és zenék között jelleg szerint is böngészhetünk.

Kétszázhúsz zenei album.
Tíz játék.
Egy közeli fotó a képminõség érzékeltetésére.
Forrás: Szabadlábon

Persze nem csak a szórakoztatást oldotta meg kitûnõen a LAN. Ízletes reggelink és ebédünk már csak a minõségi fém(!) étkészlet miatt is külön említést érdemel. A fáradhatatlan légiutaskísérõk folyamatosan hozták-vitték a teát, kávét, sõt alkalmasint még mendozai borokat is kínáltak (mindezt természetesen felár nélkül, jegyünk részeként). A gép nem késett, a touch-down vajpuha volt, nem kellett várni a lépcsõre, ráadásul még a csomagok sem kallódtak el. És a LAN ezt a színvonalat következõ alkalommal is produkálta - csak gratulálni tudok nekik.

*Tudták, hogy a "légitársaság" a magyar nyelv egyik azon különleges szava, amely egy csomó másik szót is tartalmaz? Például lé, lég, légi, ég, égi, ár, tár, gitár, társ, sas, társas, ág, társaság, légitársaság.

**Néhány mém a repülõgépek médiacentereivel kapcsolatban: 1) egy tévé van a gépen, az is a folyosó legelején; 2) több tévé van, de mi pont az egyik alatt ülünk, az elõttünk lévõ pedig már használhatatlanul távolra esik; 3) van egy 4:3-as tévé az elõttünk ülõ fejtámlájában, de az adás tv-szerûen megy, mi pedig maximum kapcsolgathatunk a csatornák között; 4) még mindig 4:3-as a tévé, de már saját magunk állíthatjuk össze a programot; 5) ez a kánaán, vagyis a LAN által használt profi technológia.

Távoli és misztikus célállomásunkról a következõ bejegyzésben olvashatnak, maradjanak velünk hétvégére is!Hozzászólások

Erre a cikkre olvasói visszajelzés még nem érkezett.
Ha mondandója van...


Melyik a ht hatodik napja?