Roland írta,
19 óra 05 perckor,
Érdekességek témakörben.
Totálisan mellékszál, de elmondom, hogy a Fidzsi-szigetekre jövet átléptem a dátumválasztót, vagyis azt a képzeletbeli vonalat, amelyet ha keresztezünk, dátumot is kell állítani az órán. A gyakorlatban ez az alábbiak szerint történt: 2009. március elsején, kora reggel indult a gépem Tahitirõl, hat órával és négyezer kilométerrel késõbb viszont, az aucklandi leszállás után március másodikára kellett áttekerni a vekkert.

A dátumváltás ténye akkor vált kellemetlenné, amikor bevillant a felismerés, hogy a két járat (Tahiti - Auckland és Auckland - Nadi) közé szándékosan beékelt egy nap várakozás a vonal átlépésével gyakorlatilag nullára fog redukálódni. A tervezett reptéri limbózásból tehát felettébb kínos rohanás lett, de végül azért sikerült a lecsukódó ajtó alatt beslisszanni a Nadi felé tartó gépbe.

Csak sikerült elérni - nézze meg nagyban is!
Forrás: Szabadlábon

Magellán és Phileas Fogg után tehát engem is megtréfált a dátumválasztó. Ilyenkor azért felmerül a kérdés, hogy nem kéne ezzel az itinert összeállító jegyirodának nagyjából tisztában lennie? Plusz felhívni erre a vevõ figyelmét? Tavaly még õk kérdezték, hogy baj-e, ha az aucklandi átszállás elõtt dekkolni kell egy napot a reptéren...Hozzászólások

Erre a cikkre olvasói visszajelzés még nem érkezett.
Ha mondandója van...


Melyik a ht hatodik napja?