Roland írta,
15 óra 16 perckor,
Felszerelés témakörben.
Hozzáértõk szerint egy hosszabb túra esetén megéri beruházni egy prémium kategóriás hátizsákba. A tanácsot megfogadva én az alábbi modell mellett tettem le a voksom, sõt, a biztonság kedvéért még néhány hasznos kiegészítõt is vásároltam hozzá (zárójelben az ár, amennyiért hozzájutottam).

  • 1 db Millet Khumbu 65+10 literes hátizsák (51.500 forint). Cordura anyagból készült, strapabírónak tûnõ zsák, alulról is hozzáférhetõ középsõ rekesszel, vízhatlan zippzárral, állítható hátrésszel, esõköpennyel, mindennel. A gyártó ezt a terméket Ripstop technológiával készíti, így a kisebb sérülések elvileg nem tudnak továbbszakadni. A Boráros téren lévõ Mountex üzletben választottam ki a zsákot, de a közel hatvanezer forintos vételárat sokalltam érte. Szerencsére tõlük interneten vásárolva közel tíz rugóval olcsóbban megkaptam ugyanazt. Két hét alatt ide is ért a csomag.
  • 1 db Pacsafe 85 fémháló (20.735 forint). Miután világ körüli útról hazatért ismerõsöm elmesélte, hogy Thaiföldön egy hostelben valaki éjjel megpróbálta elemelni az ágyhoz láncolt hátizsákját, úgy gondoltam, még jól jöhet nekem is egy ilyen kütyü az út során. Nem tûnik túl erõsnek, ráadásul nehéz is, de talán elijesztésnek elég lesz. Tõlük rendeltem, két hét alatt érkezett meg.
  • 3 kicsi és 1 nagyobb méretû lakat (összesen 3.500 forint). Alapvetõen a hátizsák zárjainak összekapcsolására vettem, így talán nem lesz annyira vonzó a pakkom a reptéri csomagmozgató szarkáknak. A szolnoki Obiban vásároltam.
  • 2 méter közepes erõsségû lánc (1.200 forint). Valamit valamihez rögzíteni biztos jó lesz. Szintén Obis beszerzés.

A menetfelszerelés további összetevõirõl bõvebben itt olvashatnak az érdeklõdõk.Hozzászólások
Alexq mondta [2008.08.23. 22 óra 35 perckor]:

Egy felfújható gumibabát se felejts el magaddal vinni :D
Sose lehet tudni!!
Viktor mondta [2011.05.21. 17 óra 49 perckor]:

Helló! Pont ilyen hátizsákom van és szintén föld körüli utat tervezek. a lakatos megoldás felkeltette az érdeklõdésemet, de nem jöttem rá, hogyan lehetne biztonságosan lelakatolni a tetejét. megírnád kérlek, hogy te hogyan csináltad? Köszönet! Üdv!
Ha mondandója van...


Melyik a ht hatodik napja?