Roland írta,
21 óra 47 perckor,
Mexikó témakörben.
Apróság #1 - utóbb rájöttem, hogy az ellopott pénztárcában a megérkezéskor kapott emigrációs papír is benne volt, amely nélkül a hatóságok nem engedik kilépni az egyszeri turistát az országból. Rövid utánajárás eredményeként kiderült, hogy az irat pótlása nem olyan egyszerû (rendõrségi bejelentés, emigrációs hivatali ügyintézés, stb.), ráadásul egész sokba is kerül. Mivel nekem másnap indult a buszom Oaxaca (ejtsd kb. "váháká") felé, erre a procedúrára már nem nagyon volt idõm. Helyette inkább visszamentem a reptérre, majd a beléptetõ tisztnél megejtett apró csúsztatással szereztem egy október 16-ig érvényes tartózkodási engedélyt. Az így megspórolt idõ, pénz és idegeskedés szinte megfizethetetlen. Konklúzió: érdemes megkérdõjelezni az axiómákat, akármilyen pitiáner dologról is van szó.

Apróság #2 - kedves munkatársaimtól útravalóként (többek között) egy karórát is kaptam. A karóra viszont tegnap elkezdett rakoncátlankodni, egy nap alatt már csak 23 órát hajlandó elõrehaladni. Megfigyeltem ugyanis, hogy éjfél környékén kicsit megfárad, aztán másnap reggel hét környékére már egyórányi lemaradást szed össze. Ha így folytatja, megy a zsák mélyére!

Forrás: Szabadlábon

Apróság #3 - szerdán megkérdeztem egy lányt egy piramis tetején, hogy készítene-e rólam egy fotót, háttérben a messzeséggel. Miközben átadtam a gépet, megkérdezte, hogy honnan jöttem. Válaszomat hallva csak ennyit mondott: "akkor szerintem folytathatjuk magyarul is". Ferikének igaza volt, mindenki magyar a világon!

Apróság #4 - a helyiek nem érdemtelenül imádják Manu Chao zenéjét. Akárhova is megy az ember, mindenhonnan a párizsi zenész muzsikája köszön vissza. Múlt héten koncertet is adott itt a mester, amirõl sajnos én lemaradtam.

Apróság #5 - csak most, a lista átböngészése után tûnt fel, milyen sok filmnek is adott valójában otthont a mexikói környezet. Korcs szerelmek, Frida, Traffic, 21 gramm, Desperado, Alkonyattól pirkadatig, A mexikói, Babel, és a sort még folytathatnánk a végtelenig. Egy csipetnyi mexikói filmélményért bátran válaszzon ön is a fenti listából, a szórakozás garantált!Hozzászólások

Erre a cikkre olvasói visszajelzés még nem érkezett.
Ha mondandója van...


Melyik a ht hatodik napja?