Roland írta,
6 óra 28 perckor,
Szt. Lucia témakörben.
Szt. Lucia szigetén található a világ egyetlen olyan vulkánja, amelynek kráterébe autóval is be lehet hajtani. Az erõteljes kénszagot kibocsátó Sulphur Springs összességében nem egy nagy durranás, néhány órás kikapcsolódásnak azonban megteszi. A kráterben levetítenek nekünk egy ismeretterjesztõ kisfilmet a jelenleg éppen alvó vulkán keletkezésérõl és mûködésérõl, viszont a lényeget, a lent fortyogó cumót egy pár évvel ezelõtti baleset óta nem lehet közvetlen közelrõl megtekinteni.

Sulphur Springs, Szt. Lucia
Sulphur Springs, Szt. Lucia
Sulphur Springs, Szt. Lucia
Forrás: Szabadlábon

Mivel az alvó vulkánnál egy fokkal izgalmasabb szórakozásnak ígérkezett a Quantum of Solace (a James Bond franchise legújabb darabja), váltottam egy jegyet a Caribbean Cinemas egyik elõadására. A filmszínház kép-, és hangtechnikája maximálisan rendben volt, a produkció azonban alulmúlta várakozásaimat. Így utólag belegondolva még talán fantáziátlannak is mondanám a filmet. Noha közel másfél órán át pörög benne az akció, Marc Forster alkotása mégsem kényezteti a nézõt emlékezetes jelenetekkel. Viszont Daniel Craig játéka az agresszív ügynök szerepében kifezetten tetszett.

Utolsó esténket Gros Islet utcáin töltöttük. Épp Fish Friday volt, azaz utcabál sok sörrel, változatos bendõboldogítókkal és erõteljes fûszaggal. Az általam rögzített képkockákon is fel lehet fedezni egy-két magasan szálló fekete fiút.

Forrás: Szabadlábon

Mivel a fenti mulatság zeneileg nem igazán a mi bulink volt, nem maradtunk túl sokáig. Másnap hajnalban egyébként is indult a gépünk Trinidad szigetére. A LIAT közvetlenként értékesített járata valami miatt elõször Barbadosra vitt bennünket, ahonnan csak újabb csomag-, és ruhaellenõrzés* után indulhattunk tovább eredeti úticélunk, Port of Spain felé. Azt terveztük ugyanis, hogy a két nagyobb és számos kisebb szigetbõl álló köztársaság fõvárosából fogunk majd áthajózni Dél-Amerikába, pontosabban Venezuelába.

*A nem várt kellemetlenségek közepette ismerkedtünk meg John Singleton filmrendezõvel, aki rövidke beszélgetésünk során egész jó fejnek bizonyult.
Hozzászólások
Zita mondta [2008.12.19. 14 óra 53 perckor]:

De durván nyomják a fiúk :)
Ha mondandója van...


Melyik a ht msodik napja?