Roland írta,
18 óra 09 perckor,
Brazília témakörben.
Reggel gyorsan taxiba* vágtuk magunkat, és folytattuk utunkat a Rio Negro partján fekvõ Manaus felé.

*Érdemes megemlíteni, hogy Venezuelában szinte az összes taxi sötétített ablakokkal közlekedik (beleértve az elsõ szélvédõt is), a tisztánlátást mindössze egy keskeny csík segíti.

Miközben a Gran Sabana legdélebbi lankáin kanyarogtunk, azon morfondíroztunk, hogy a közeli Canaima nemzeti park is megérdemelne egy külön misét, ha lenne mondjuk plusz egy hetünk rá. A turisták elsõsorban a világ legmagasabb vízesése, a 979 méter magas Angel Falls miatt keresik fel ezt a parkot, de a Roraima lejtõin vezetett túrák is igen népszerûek errefelé. Szerencsére túl sok idõnk nem volt álmodozni, hiszen percek alatt megérkeztünk annak a dél-amerikai országnak a határára, amely önmagában majdnem akkora, mint egész Európa

Senki földjén a Brazil-Venezuelai határon - nézze meg nagyban is!
Forrás: Szabadlábon

Rövid papírmunka után egy brazil taxival csavartunk tovább Boa Vista felé. A közel kétszázhúsz kilométeres távolságot nevetségesen alacsony összegért (fejenként tíz amerikai dollárért) vállalta a sofõr. Boa Vistába érve két dolog tûnt fel: egyrészt bõdületesen meleg volt, másrészt nagyságrendekkel több motoros volt az utcákon, mint korában bárhol az út során. A hõség elõl én a buszterminál egyetlen légkondícionált helységébe menekültem, és ott bekkeltem ki azt a pár órát, ami még a manausi járat indulásáig volt hátra.

A tizenegynéhány órás utazás alatt egy másik busszal konvojban haladva zötyögtünk az egyre kátyúsabbá váló utakon. Ember alkotta tárgynak körülöttünk nyoma sem volt, jobbra dzsungel, balra dzsungel, meg persze az éjszakai sötétség.

Bár kora reggel érkeztünk meg a célállomásra, aznap már nem sokra maradt energiánk. Kerestünk szállást, egy öreg indiánnál befizettünk egy másnap kezdõdõ dzsungeltúrára, aztán a maradék idõt internetezéssel ütöttük el, potom összegekért árult gyümölcsturmixok társaságában.Hozzászólások
Zinnya mondta [2008.12.29. 10 óra 22 perckor]:

Csillagom, egy érdekes cikk, ha esetleg a Húsvét-sziget rejtélye részletesebben is érdekelne, mikor majd ott jársz...

http://index.hu/velemeny/eh...
Ha mondandója van...


Melyik a ht hatodik napja?