Roland írta,
9 óra 16 perckor,
Peru témakörben.
A perui fõvárosban nem mellesleg azért töltöttem el több napot, hogy megvárjam a december 26-án Limába érkezõ madridi gépet. A világ körüli utazás Perutól Új-Zélandig terjedõ szakaszára becsatlakozó Ancsi ugyanis ezzel a járattal repülte át az Atlanti-óceánt, hogy Kína után Dél-Amerikában és Polinéziában folytassa hátizsákos kalandjait.

Forrás: Szabadlábon

Elvégre Márai is megmondta a Füves könyvben, hogy: "Nem szabad egyedül utazni. A magányos utazó kényszermunkát végez. Csak bizalmas és tapintatos társaságban szabad utazni. Egy érzékeny és fogékony lelkû nõ, egy figyelmes és türelmes barát társasága megsokszorozza az utazás élményeit, fokozza a látnivalók színességét, segít megérteni mindazt, amit az út és a világ mutat. Egyedül utazni kínos, feszengõ érzés. Mintha kiszolgáltatnák az embert egy különös börtönnek, mely nagy, mint a világ. Az ember csak társaságban tudja látni, érzékelni a világot. A társaság ad az út komor varázslatának, a változásnak, emberi értelmet. A vándorévek idejében sokat utaztam egyedül, kevés poggyásszal, mindig lázasan, nyugtalanul, hajszolva valamit. Hiányzott egy okos társ, aki a világ veszélyes és nyugtalanító élményében mellettem áll, akit figyelmeztetek, s aki figyelmeztet, aki megosztja a fogadók zord magányát, a vasutak gonosz idegbaját. Megfelelõ ember társaságában a Földet is körülutazhatod, s úgy tûnik majd, pillanat volt az egész. Egyedül csak vánszorogsz a világon át, expresszvonaton és repülõgépen is.".Hozzászólások
Toth Aniko mondta [2009.02.19. 16 óra 19 perckor]:

Kedves Roland, most epp en is uton vagyok es kulonosen melyen erint a Marai idezet igazsaga. Istennek hala mostanaban mar van utitarsam, tiszta szivvel kivanom, hogy Te is igy erezd.
Ha mondandója van...


Melyik a ht harmadik napja?