Roland írta,
2 óra 18 perckor,
Peru témakörben.
Annak ellenére, hogy kifogtuk Cuzco talán legigénytelenebb hostelét, lefekvés elõtt a közeli pizzériában még sikerült vacsoráznunk egy jót. Vékonytésztás olasz mûremek került az asztalra, roppant baráti áron (így ugye méginkább ízlett a falat). Másnap reggelre még beterveztünk egy rövidke nézelõdést a városban, de ebbõl a sokáig alvás miatt végül semmi nem lett. Helyette kitaxiztunk az állomásra, és busszal elindultunk a világ egyik legmagasabban fekvõ hajózható állóvize, a Titicaca-tó felé. Az utazás természetesen hosszabbra nyúlt a tervezettnél, ezúttal mûszaki hiba lassította a haladást. A nem várt pihenõidõt fotózással töltöttük ki.

Dél-Amerikában gyakori látvány az út mentén javított busz.
A 3. számú út nagy része ilyen környezetben kanyarog.
Tele volt turistával.
Forrás: Szabadlábon

A Titicaca-tó partján fekvõ Punoban szálláskeresés után megvacsoráztunk: alpaka-pecsenye és tavi pisztráng volt a választásunk. Rövid sétát követõen visszatértünk a hostelbe, hogy rápihenjünk kicsit az esti mulatságra - elvégre aznap volt szilveszter!

Este tíz körül ébredtünk. Gyorsan összekaptuk magunkat, egy órával késõbb pedig már pezsgõvel a kezünkben vegyültünk el az utcán kavargó forgatagban. Az újévet a Domino megadiscoban ünnepeltük, helyi menõk, perui gagyipop, Machu Picchu és Peru Libre koktélok társaságában. Pár órával késõbb még átnéztünk egy másik, turistáknak szervezett partira, de ott mind a zene, mind a társaság annyira szánalmas volt, hogy inkább gyorsan továbbálltunk. Hajnalban a hostelben - honvágytól inspirálva - magyar mulatósra aludtunk el.

Másnap kicsit jobban szemügyre vettük a várost; a 3.800 méter körüli tengerszint feletti magasság és a szikrázó napsütés kombinációja tökéletes sétálóidõt eredményezett.

Puno üres fõtere az újév elsõ délutánján.
Az egyébként zsúfolt utcákon csak néhány ember lézeng.
Egy mellékutcába is bekukkantottunk.
Forrás: Szabadlábon

Délután újból buszra szálltunk, és elindultunk Copacabanaba. A hangzatos név ne tévesszen meg senkit, ezúttal nem a híres brazil partszakaszról van szó, csupán a bolíviai határ közelében fekvõ turistafaluról. Zötykölõdés közben valami miatt még beizzítottam a laptopot, de a szokásos XP logó helyett egy ronda képernyõ égett a retinámba. Nem is sejtettem, hogy abban a pillanatban egy napokig tartó szívássorozat vette kezdetét.Hozzászólások

Erre a cikkre olvasói visszajelzés még nem érkezett.
Ha mondandója van...


Melyik a ht hatodik napja?