Roland írta,
7 óra 33 perckor,
Bolívia témakörben.
A la pazi laptop-mizéria idején én fõleg a toronyházakkal tarkított belvárosban mozogtam, a hegyoldalakban magasba kapaszkodó szegénynegyedekbe már nem jutottam el (a bolíviai fõvárosban ugye a kerületek színvonala a magasság emelkedésével fordítottan arányos).

A la pazi yuppiek belvárosi toronyházakban laknak.
A hegyoldalba épült házak között ezernyi meredek utcácska kanyarog.
Nincs egységes arculat, modern a szocreállal, szürke a csillogóval keveredik.
Forrás: Szabadlábon

La Paz belvárosi atmoszférájának átérzéséhez mindenképpen el kell képzelnünk a közel négy kilométeres tengerszint feletti magasságot, a tiszta és napos idõt, az utcai árusok és kéregetõk tömkelegét, az egész arcot lefedõ símaszkban cipõt pucoló gyermekeket, a szuvenírüzletek és piacok tucatjait, valamint az építészeti mûremekek erõs hiányát. A központban mindössze egyetlen hangulatos bárral (étteremmel?) találkoztam, az a Blue Note nevet viselte.

Jellemzõ utcakép a bolíviai fõvárosból.
Szemrevaló épületbõl keveset láttam.
Épp bányásztüntetés készülõdik.
Forrás: Szabadlábon

Rövidke la pazi ott-tartózkodásunkat fagyival és jegeskávéval zártuk. Délután öt körül, viszonylag nagy dugóban taxiztunk ki a buszállomásra. Mivel a jegyvásárlást korábban már letudtuk (apró érdekesség: Bolíviában még a buszjegy árából is lehet alkudni), indulás elõtt már csak az útravaló keksz és üdítõ beszerzése volt hátra. Ezúttal a chilei határ közelében fekvõ Uyuniba mentünk.Hozzászólások

Erre a cikkre olvasói visszajelzés még nem érkezett.
Ha mondandója van...


Melyik a ht hatodik napja?