Roland Ă­rta,
15 Ăłra 19 perckor,
Felszerelés témakörben.
Korunk modern technikai vívmányai túl csábítóak és hatékonyak ahhoz, hogy nélkülözzük õket egy világ körüli utazás során. Én az alábbi technikával vágtam neki a nagy kalandnak (zárójelben az indulás elõtt megvásárolt eszközök beszerzési ára szerepel, régóta meglévõ, vagy kölcsönkapott holmik esetében pedig 0 forint).

  • 1 db IBM T42 laptop, hálĂłzati töltõvel, egĂ©rrel, kĂ©zitáskával (0 forint). Az ezerĂ©ves sĂłlyom, az elnyĂ»hetetlen masina. Közel három Ă©ve koptatott munkaeszközöm az utazás idejĂ©re nálam maradhatott, Ă­gy Ăşj számĂ­tĂłgĂ©p beszerzĂ©sĂ©vel szerencsĂ©re már nem kellett foglalkoznom. UtazásszervezĂ©sre, kommunikáciĂłra, blogolásra, kĂ©pek archiválására, filmnĂ©zĂ©sre, zenehallgatásra ideális eszköz. Lehetett volna könnyebb gĂ©pet is választani, de a zĂ©rĂł költsĂ©g, a 120 GB tárhely Ă©s a videĂłvágásra is alkalmas hardware gyõzött a nĂ©hány plusz kilĂł felett.
  • 1 db Creative Live! Cam Vista IM webkamera (4.000 forint). Az ismerõsökkel folytatott videĂłhĂ­vásokat fõleg MSN, ritkábban Skype segĂ­tsĂ©gĂ©vel bonyolĂ­tom.
  • 1 db 512 MB kapacitásĂş Kingston pendrive (0 forint). Az otthoni kĂ©szlet legrĂ©gibb, legĂłcskább darabját választottam. Helyet nem foglal, fájlok mozgatásánál viszont jĂłl jöhet.
  • 1 db Sitecom bluetooth adapter (0 forint). Mivel a T42 alapbĂłl nem bluetooth kompatibilis, egy USB portra csatlakoztathatĂł kĂĽlsõ adaptert is betettem a zsákba. Helyet ez sem foglal, Ă©s akár mĂ©g jĂłl is jöhet az Ăşt során.
  • 1 db Canon A570 IS digitális fĂ©nykĂ©pezõgĂ©p, USB kábellel (0 forint). Ăśgyetlen fotĂłskĂ©nt a család kompakt gĂ©pĂ©nĂ©l nagyobbat Ă©s drágábbat felesleges lett volna magammal cipelni. MemĂłriakártyábĂłl hármat vittem, összesen 7 GB tárolĂłkapacitással.
  • 4 db tölthetõ Energizer ceruzaelem, hálĂłzati adapterrel (0 forint). A szĂĽlõi háztartásbĂłl elcsent szettre kizárĂłlag a digitális fĂ©nykĂ©pezõgĂ©p miatt volt szĂĽksĂ©g.
  • 1 db kismĂ©retĂ» fotĂłstáska (2.000 forint). Ezt vennem kellett, korábban ugyanis ilyesmire nem volt szĂĽksĂ©gem.
  • 1 db Nokia 6020 mobiltelefon, hálĂłzati töltõvel Ă©s adatkábellel (0 forint). A rĂ©gĂłta meglĂ©võ kĂ©szĂĽlĂ©k alapfunkciĂłinál többre minden bizonnyal nem lesz szĂĽksĂ©gem az Ăşt során, egy modernebb Ă©s drágább telefon szintĂ©n csak feleslegesen vállalt kockázat lett volna. Prepaid djuice csomagot használok, az egyenleget netbankon keresztĂĽl tudom növelni. A horrorisztikus percdĂ­jak miatt az utazás alatt fõleg számĂ­tĂłgĂ©pen keresztĂĽl fogok kommunikálni (Ă©rtsd: e-mail, MSN, Skype, stb.), Ă­gy a mobil inkább csak biztonsági tartalĂ©kkĂ©nt lesz jelen.
  • 1 db Creative Zen mĂ©dialejátszĂł (25.000 forint). Gondolva a hosszĂş repĂĽlõ-, Ă©s buszutakra, mĂ©g egy ilyen aprĂłságba is beruháztam az indulás elõtt. MemĂłriakártyája cserĂ©lhetõ, ráadásul kompatibilis a fĂ©nykĂ©pezõgĂ©ppel. BeĂ©pĂ­tett akksija USB portrĂłl tölthetõ, a 2,5 hĂĽvelykes kijelzõ pedig mĂ©g kĂ©pnĂ©zegetĂ©sre, filmnĂ©zĂ©sre is alkalmas vĂ©gszĂĽksĂ©g esetĂ©n. RendkĂ­vĂĽl kellemes a kezelõfelĂĽlete, Ă©lmĂ©ny minden használattal töltött perc. Egy tartalĂ©k fĂĽlest is vittem az Ăştra.
  • 1 db hálĂłzati konverter (2.999 forint). Hogy meglĂ©võ eszközeimet a kĂĽlönbözõ hálĂłzati aljzatokban is tudjam majd használni, MexikĂłtĂłl Bulgáriáig.

A menetfelszerelés további összetevõirõl bõvebben itt olvashatnak az érdeklõdõk.Hozzászólások

Erre a cikkre olvasói visszajelzés még nem érkezett.
Ha mondandója van...


Melyik a hét második napja?