Roland írta,
15 óra 19 perckor,
Felszerelés témakörben.
Korunk modern technikai vívmányai túl csábítóak és hatékonyak ahhoz, hogy nélkülözzük õket egy világ körüli utazás során. Én az alábbi technikával vágtam neki a nagy kalandnak (zárójelben az indulás elõtt megvásárolt eszközök beszerzési ára szerepel, régóta meglévõ, vagy kölcsönkapott holmik esetében pedig 0 forint).

  • 1 db IBM T42 laptop, hálózati töltõvel, egérrel, kézitáskával (0 forint). Az ezeréves sólyom, az elnyûhetetlen masina. Közel három éve koptatott munkaeszközöm az utazás idejére nálam maradhatott, így új számítógép beszerzésével szerencsére már nem kellett foglalkoznom. Utazásszervezésre, kommunikációra, blogolásra, képek archiválására, filmnézésre, zenehallgatásra ideális eszköz. Lehetett volna könnyebb gépet is választani, de a zéró költség, a 120 GB tárhely és a videóvágásra is alkalmas hardware gyõzött a néhány plusz kiló felett.
  • 1 db 512 MB kapacitású Kingston pendrive (0 forint). Az otthoni készlet legrégibb, legócskább darabját választottam. Helyet nem foglal, fájlok mozgatásánál viszont jól jöhet.
  • 1 db Sitecom bluetooth adapter (0 forint). Mivel a T42 alapból nem bluetooth kompatibilis, egy USB portra csatlakoztatható külsõ adaptert is betettem a zsákba. Helyet ez sem foglal, és akár még jól is jöhet az út során.
  • 1 db Canon A570 IS digitális fényképezõgép, USB kábellel (0 forint). Ügyetlen fotósként a család kompakt gépénél nagyobbat és drágábbat felesleges lett volna magammal cipelni. Memóriakártyából hármat vittem, összesen 7 GB tárolókapacitással.
  • 4 db tölthetõ Energizer ceruzaelem, hálózati adapterrel (0 forint). A szülõi háztartásból elcsent szettre kizárólag a digitális fényképezõgép miatt volt szükség.
  • 1 db kisméretû fotóstáska (2.000 forint). Ezt vennem kellett, korábban ugyanis ilyesmire nem volt szükségem.
  • 1 db Nokia 6020 mobiltelefon, hálózati töltõvel és adatkábellel (0 forint). A régóta meglévõ készülék alapfunkcióinál többre minden bizonnyal nem lesz szükségem az út során, egy modernebb és drágább telefon szintén csak feleslegesen vállalt kockázat lett volna. Prepaid djuice csomagot használok, az egyenleget netbankon keresztül tudom növelni. A horrorisztikus percdíjak miatt az utazás alatt fõleg számítógépen keresztül fogok kommunikálni (értsd: e-mail, MSN, Skype, stb.), így a mobil inkább csak biztonsági tartalékként lesz jelen.
  • 1 db Creative Zen médialejátszó (25.000 forint). Gondolva a hosszú repülõ-, és buszutakra, még egy ilyen apróságba is beruháztam az indulás elõtt. Memóriakártyája cserélhetõ, ráadásul kompatibilis a fényképezõgéppel. Beépített akksija USB portról tölthetõ, a 2,5 hüvelykes kijelzõ pedig még képnézegetésre, filmnézésre is alkalmas végszükség esetén. Rendkívül kellemes a kezelõfelülete, élmény minden használattal töltött perc. Egy tartalék fülest is vittem az útra.
  • 1 db hálózati konverter (2.999 forint). Hogy meglévõ eszközeimet a különbözõ hálózati aljzatokban is tudjam majd használni, Mexikótól Bulgáriáig.

A menetfelszerelés további összetevõirõl bõvebben itt olvashatnak az érdeklõdõk.Hozzászólások

Erre a cikkre olvasói visszajelzés még nem érkezett.
Ha mondandója van...


Melyik a ht harmadik napja?