Roland írta,
15 óra 15 perckor,
Felszerelés témakörben.
Milyen felszerelés szükséges egy hosszabb ideig tartó hátizsákos utazáshoz? Szerencsére a kérdést elõttem már nagyon sokan megválaszolták, az interneten rengeteg hasznos útmutató található a témában. Én ezek közül elsõdlegesen a Khívától keletre weblog szerzõinek listájára hagyatkoztam. Számomra úgy tûnt, hogy Orsiék elég alapos munkát végeztek, így nekem (egy-két kivételtõl eltekintve) már csak az ott felsorolt tételek megvásárlásával kellett foglalkoznom. Szerencsére a folyamat meglepõen gyorsan haladt, néhány kényelmes hét alatt szinte mindent be tudtam szerezni.

A menetkész felszerelés egy degeszre tömött hátizsákból, egy telezsúfolt laptop-táskából, továbbá két szatyornyi magazinból állt (mely nyilván csak felesleges ballaszt volt, amit kiolvasás után azonnal kidobtam). A 25 kilogrammnál is többet nyomó útravaló induláskor az alábbiakat tartalmazta:


Kétségtelen, hogy backpacker ismeretek hiányában sokkal több dolgot zsúfoltam a hátizsákomba, mint ami feltétlenül szükséges egy ilyen utazáshoz. Ugyanakkor abban is biztos vagyok, hogy bizonyos kellékekre meg egyáltalán nem gondoltam a bevásárlás során. Az idevágó tapasztalatokról menet közben beszámolok.



Hozzászólások
stache Ildiko mondta [2010.09.07. 19 óra 53 perckor]:

Köszi az elsõsegélyt!




Ha mondandója van...










Melyik a ht hatodik napja?