Roland Ă­rta,
15 Ăłra 20 perckor,
Felszerelés témakörben.
Néhány hetes nyaralásokra egy útlevélnél és egy jogosítványnál több dokumentumot nem nagyon szoktam magammal vinni. A világ körüli utazáshoz azonban ennél sokkal többre volt szükség. Nézzük sorban a hozzávalókat (zárójelben a kapcsolódó költség).

  • 1 db biztosĂ­tási kötvĂ©ny (125.685 forint). A világ körĂĽli utazás teljes idõtartamát lefedõ utasbiztosĂ­táshoz. További rĂ©szletekĂ©rt szintĂ©n az ElõkĂ©szĂĽletek Ă­rásait kell böngĂ©szni.
  • 2 db ĂştlevĂ©l (12.000 forint). Mivel egy már korábban is volt, csak a másodĂştlevelet kellett elkĂ©szĂ­ttetnem az indulás elõtt. A miĂ©rt Ă©s hogyan kĂ©rdĂ©sekre az ElõkĂ©szĂĽletek menĂĽpontban adok választ.
  • 1 db sárga kiskönyv a kapott oltások igazolására (összesen 87.240 forint). A vĂ©dõoltásokkal kapcsolatban Ă©rdemes lehet átfutni ezeket a sorokat is.
  • 1 db vezetõi engedĂ©ly (0 forint). Nem nemzetközi, csak a fatengelyes magyar, ami már Ă©vek Ăłta megvan.
  • 1 db munkáltatĂłi igazolás a fizetĂ©s nĂ©lkĂĽli szabadság tĂ©nyĂ©rõl, angol nyelven (0 forint).
  • 20 db igazolványkĂ©p (összesen 2.730 forint). Távol-keleti vĂ­zumĂĽgyintĂ©zĂ©shez.

Otthoni ügyek bonyolításához néhány személyes dokumentumot is magammal vittem az útra. Beraktam a zsákba a személyi igazolványomat, az önkéntes nyugdíjpénztári tagkártyámat, a társadalombiztosítási igazolványomat, az adóigazolványomat, a betegbiztosítási igazolványomat, valamint a Malév Duna Club tagkártyámat is.

A menetfelszerelés további összetevõirõl bõvebben itt olvashatnak az érdeklõdõk.Hozzászólások

Erre a cikkre olvasói visszajelzés még nem érkezett.
Ha mondandója van...


Melyik a hét második napja?