Roland írta,
15 óra 20 perckor,
Felszerelés témakörben.
Néhány hetes nyaralásokra egy útlevélnél és egy jogosítványnál több dokumentumot nem nagyon szoktam magammal vinni. A világ körüli utazáshoz azonban ennél sokkal többre volt szükség. Nézzük sorban a hozzávalókat (zárójelben a kapcsolódó költség).

  • 1 db biztosítási kötvény (125.685 forint). A világ körüli utazás teljes idõtartamát lefedõ utasbiztosításhoz. További részletekért szintén az Elõkészületek írásait kell böngészni.
  • 2 db útlevél (12.000 forint). Mivel egy már korábban is volt, csak a másodútlevelet kellett elkészíttetnem az indulás elõtt. A miért és hogyan kérdésekre az Elõkészületek menüpontban adok választ.
  • 1 db sárga kiskönyv a kapott oltások igazolására (összesen 87.240 forint). A védõoltásokkal kapcsolatban érdemes lehet átfutni ezeket a sorokat is.
  • 1 db vezetõi engedély (0 forint). Nem nemzetközi, csak a fatengelyes magyar, ami már évek óta megvan.
  • 1 db munkáltatói igazolás a fizetés nélküli szabadság tényérõl, angol nyelven (0 forint).
  • 20 db igazolványkép (összesen 2.730 forint). Távol-keleti vízumügyintézéshez.

Otthoni ügyek bonyolításához néhány személyes dokumentumot is magammal vittem az útra. Beraktam a zsákba a személyi igazolványomat, az önkéntes nyugdíjpénztári tagkártyámat, a társadalombiztosítási igazolványomat, az adóigazolványomat, a betegbiztosítási igazolványomat, valamint a Malév Duna Club tagkártyámat is.

A menetfelszerelés további összetevõirõl bõvebben itt olvashatnak az érdeklõdõk.Hozzászólások

Erre a cikkre olvasói visszajelzés még nem érkezett.
Ha mondandója van...


Melyik a ht harmadik napja?