2008.10.01. Apa, kezdõdik!

Roland írta,
0 óra 35 perckor,
Anglia témakörben.
Ezúttal a hajnali álmosságot jól visszaadó hangulatvideóval melegítünk be, majd röviden elmondom, hogyan is telt a világ körüli utazás elsõ napja. Beszámoló Londonból.

Forrás: Szabadlábon

A Wizz Air reggeli gépe Luton repterére érkezett, ahonnan egy gyors csomagellenõrzés után bebuszoztam a Victoriára, majd nekiálltam szállást keresgélni. Húsz perccel késõbb, egy közeli ügynökségnél tett látogatás után már úton is voltam a Belsize Park Garden felé, ahol egy hostel várt korrekt árakkal, vacsorával és reggelivel. Egész gyorsan oda is értem volna, ha nem mondom azt, hogy az odavezetõ út második felét majd gyalogosan, nézelõdve teszem meg. Sajnos a sematikus metrótérkép alaposan megtréfált a távolságokat illetõen, a feleslegesen túlpakolt hátizsák pedig ólomként kezdte húzni a vállam (holnap a magammal hozott újságok olvasás után mennek a kukába!). És hogy teljes legyen az öröm, az utolsó szakaszon még az esõ is elkezdett ömleni. Szerencsére a szállás nem tartogatott további kellemetlen meglepetéseket, a babos-húsos vacsi finom volt, ráadásul a szobatársként kapott német öregúr és a fiatal francia joghallgató sem bizonyult elviselhetetlen alaknak.

Néhány konklúziót azért a mai nap is szült. Egyrészt túl sok cuccot hoztam magammal, gondolom ezek egy része hamarosan megy a levesbe (nem így a La Sportiva túracipõ, amely egy egész napos mászkálás után is olyan, mint az álom, sosem volt még ilyen kényelmes lábbelim). Másrészt elkezdett derengeni, hogy az elkövetkezendõ egy évben mennyire sok idõt is fogok én szálláskereséssel tölteni - erre jó lesz elõre betárazni türelemtablettából. Harmadrészt, örülök hogy végül magammal hoztam a sokak által vitatott hálózsákot, amely a hûvös londoni éjszakában most éppen kiváló szolgálatot tesz.

Holnap délelõtt még a kikönnyített zsákkal (Kovax, ez nem az a zsák...) benézek a városba, aztán irány a Heathrow, ahonnan utazom az elsõ igazán távoli úticél, Mexikó felé. A jó esetben tizenegy órás repülõút alatt bõven lesz idõm blogolni, úgyhogy stay tuned.Hozzászólások
Zugga mondta [2008.10.01. 13 óra 40 perckor]:

Ottókám, jó utat. Remélem elsõ éjjeleden gondoskodott a francia jogászhallgató az elsõ kellemes élményeidrõl...vagy a német öregúr :)
Sz.Agi mondta [2008.10.01. 17 óra 58 perckor]:

Roland, nagyon profi a video! Varjuk nagyon az osszes tobbit :-) de legyel majd te is rajta mindig egy kicsit, hogy teged is lassunk!
Zita mondta [2008.10.01. 18 óra 01 perckor]:

Igen!!! Látni akarunk :))
Zugga mondta [2008.10.01. 18 óra 04 perckor]:

Hát nemtom...Nem láthatnánk mégis inkább azt a jogászhallgatót?
Ton mondta [2008.10.02. 10 óra 55 perckor]:

Jaureggelt Roland ur :)
Kiralyos a video, latom azert mukodik a tiptop rendesen. Vettel memoriat vegul?
Roland mondta [2008.10.03. 2 óra 12 perckor]:

Oké, majd igyekszem úgy forgatni a klipeket, hogy kerüljön bele egy kicsit több szöveges beszámoló is.

Anti, plusz memória egyelõre még nincs a gépben, de hamarosan intézek valamit. Szerencsére így is fut szépen minden progi!

Azt persze nem is meséltem, hogy Londonban már sok ATM-nél ingyenes a készpénzfelvét, akármilyen kártyánk is van... Mi mikor jutunk el ide?
Ha mondandója van...


Melyik a ht harmadik napja?