2009.01.26. Vissza Quitoba!

Roland írta,
5 óra 53 perckor,
Ecuador témakörben.
A buggy-videóból nem derül ki, hogy az utólag végtelenül lefojtottnak bizonyuló négykerekût a Bañostól húsz kilométerre lévõ Pailón del Diablo vízesés miatt béreltük ki. Az odavezetõ út festõi környezetben, csipkés hegyek és mély völgyek között kanyargott, a szédítõ magasságkülönbségeket az alábbi fotók aligha érzékeltetik.

Város a völgyben.
Buggyval az ecuadori Andokban.
Az épület mögött búvik meg a Pailón del Diablo.
Forrás: Szabadlábon

Maga a vízesés leginkább az elhelyezkedése miatt érdekes: egy viszonylag zárt sziklahasadékban zúdul alá a víz elemi erõvel és robajjal, szinte érezni a kövek rezonanciáját - basszusrajongóknak kötelezõ az élmény.

Forrás: Szabadlábon

Este a hostel közelében lévõ vendéglõben hatalmasat vacsoráztunk, én (ha jól emlékszem) egy mexikói tálat nyomtam. A mennyeien finom fogás mindössze néhány dollárt kóstált - biztos vagyok benne, hogy még az ár/érték arányok élharcosa, Szabó Zola haverom is elégedetten bólogatott volna a tálalást követõen.

Másnap egy bérelt quad nyergében bohóckodtunk egy sort a környékbeli hegyekben, próbáltuk lencsevégre kapni a közeli Tungurahua vulkán felhõkbe burkolódzó csúcsát - sajnos minimális sikerrel. A legutóbb 2006. nyarán kitörõ tûzhányó helyett hegyoldalba tûzött magyar zászlót, lámaféléket teveféléket és érdekes növényeket fotóztunk.

Nem mi tûztük ki.
Láma a kert végében.
Jamaikában tökéletes lenne.
Forrás: Szabadlábon

Péntek délután lévén a városlakók már megkezdték a közelgõ nemzeti ünnepre való felkészülést, a programsorozatból mi egy különös downhill* versenynek lehettünk szemtanúi (a helyi fiatalok egy dombolbalra épült utcán boboztak le házilag eszkábált négykerekûekkel, természetesen idõre). A flúgos futamon nézõként a város apraja-nagyja jelen volt, a díjakat pedig Baños szépei (ki más?) adták át a dobogós helyezést elérõ versenyzõk részére.

Lélekvesztõk a pitben.
Minimáldizájn.
Drigestone.
Nézõi biztonság? Ugyan!
Wacky race!
A város szépei.
Forrás: Szabadlábon

Este még jött egy levél Pétertõl, benne a kérdéssel: "Igaz, hogy a déli féltekén mindenki fejjel lefelé áll?". A felismerés csak ekkor hasított belém: átjöttünk az Egyenlítõn, és képesek voltunk kihagyni az utazás elõtt már oly sokszor nézegetett Mitad del Mundo emlékmûvet! Hogyan mehetett ez ki a fejünkbõl? Magunk sem tudtuk, mindenesetre másnap hajnalban vettünk két buszjegyet vissza Quitoba.

*A Fülöp-szigeteken van ennél durvább dowhill is, igaz kétkerekûekkel.
Hozzászólások
Zimme mondta [2009.01.26. 21 óra 30 perckor]:

Megkérdeztem Szabó Zola haverod, és azt mondta hogy egy ideje már egész jó fizuk jönnek vele szemben havonta, úgyhogy már más egy kicsit az életfilozófiája.

De persze egy 26 cm-s magyarost 990 Ft-ért még ma sem vet meg.
:)
Zeeppo mondta [2009.01.26. 21 óra 33 perckor]:

Ez a "lámafélék" megnevezés nem tûnik túl tudományosnak, kérhetnénk pontosabb infot a látottakról?

Szerintem amúgy egy Vicuna hegyi fajátáját láthattátok:

http://en.wikipedia.org/wik...
Roland mondta [2009.01.28. 14 óra 11 perckor]:

Zeeppo: javítottam "tevefélék"-re, abba legalább belefér a láma, a guanakó, az alpaka és a vikunya is. Elnézve a Wikipédia belinkelt szócikkeit, a mi képünkön szerintem láma (vagy alpaka) szerepel.
Ha mondandója van...


Melyik a ht msodik napja?